Vaarbewijs

Vaarbewijs

Gerty Koning -

Geschreven door:
, 10 december 2020

E-mail Gerty Koning

wanneer heb je een vaarbewijs nodig
In Nederland heb je een klein vaarbewijs (vaarbewijs 1) nodig als je boot langer is dan 15 meter of een snelle motorboot is. Onder een snelle motorboot verstaan we een boot die sneller kan varen als 20 KM/H.
Met klein vaarbewijs 1 mag je schepen tot 25 meter varen, jetski's, waterscooters en speedboten met onbeperkte PK's de enige beperking betreft het vaargebied en de ter plaatse geldende geboden en verboden, je mag alleen op rivieren, kanalen en meren.
Met klein vaarbewijs 2 mag je net zoals bij vaarbewijs 1 alles varen, wat met pleziervaart te maken heeft, het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2 is dat je met 2 bijna overal mag varen, dus ook op groot open water. Onder groot open water wordt bedoelt de Oosterschelde, Westerschelde, IJsselmeer, IJmeer, Markermeer, De Eems, De Dollard en de Waddenzee.
De lengte van 15 meter is natuurlijk makkelijk vast te stellen. De snelheid van 20 KM laat zich niet zo makkelijk vastleggen, dit hangt in grote mate af van het formaat, gewicht, rompvorm, motorisering, bijvoorbeeld een kleine rubberboot zal met een 10 PK buitenboordmotor misschien de 20 km wel kunnen halen met een sloep daarentegen is 10PK niet genoeg om die snelheden te behalen.
Voor de cursus vaarbewijs 1 en 2(klein vaarbewijs)hebben wij een leuke online site weten te vinden waar u de examenvragen kunt oefenen. Echte oefenexamens die naadloos aansluiten op het CBR vaarbewijs 1 examen.je kunt ieder examen onbeperkt maken, zonder tijdslimiet Er zijn maar liefst 400 examenvragen die je kunt oefenen, na het maken van een gratis les proefexamen, bestaat de mogelijkheid om de andere 10 proefexamens ook te maken. Schrijf u in en weet direct of u kennis toereikend is voor het CBR examen. Wij van Sloepenkoning wensen u in ieder geval veel succes!!!

ook voor WFT, SVPB, BOA,VCA, SVH,CBR en GVB(golfvaardigheidsbewijs)oefenexamens kunt u hier terecht.

klik op de link hieronder

Toets je kennis

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.