Voordelen van elektrisch varen

Voordelen van elektrisch varen - Sloepenkoning.nl

Elektrisch varen, het is onvermijdelijk. De opkomst van groene soorten vervoermiddelen is niet te stuiten en niet meer weg te denken uit onze zoektocht naar milieuvriendelijke oplossingen. Ergens hoort het wel bij het beleven van een ultieme rust ervaring op het water, geen herrie veroorzakende motoren, maar stilletjes voort glijden op het water in een sloepje met een elektrische motor. Stil, schoon en goedkoop “tanken”. De voordelen zijn duidelijk: u vaart geluidloos en verstoort niet de natuur en de vogels. U vaart schoon want zonder uitstoot en trillingen De motor vraagt zo goed als geen onderhoud.

Nadelen van elektrisch varen

Maar het zal niet zo zijn of er kleven ook wat nadelen aan elektrisch varen. Afgezien van de milieu aspecten, een elektrische aangedreven boot heeft een beperkte actieradius. Afhankelijk van de kwaliteit van uw accu kunt u een kortere of langere tijd doorvaren, maar uiteindelijk bent u afhankelijk van de aanwezigheid van oplaadpunten.
De elektrische aandrijving is duurder in de aanschaf.

Toekomst = elektrisch varen

Milieu aspecten, voorschriften en eisen slaan steeds meer door in het voordeel van elektrisch varen. Emissievrij varen wordt mettertijd steeds vaker verplicht gesteld. Elektrisch varen wordt tevens gestimuleerd door diverse gemeenten die het extra aantrekkelijk maken door bijvoorbeeld havengelden voor elektrisch aangedreven boten te verlagen. Zo is dat al het geval in Amsterdam waar de elektrische boten bezitters een korting van maar liefst 66% krijgen op het havengeld.
De technische ontwikkelingen, vooruitgesneld door de auto industrie, maken een snelle en stevige opmars. Elektrisch varen heeft zonder enige twijfels de toekomst.

Wilt u kiezen voor een elektrisch systeem? het is van belang dat de diverse onderdelen goed bij elkaar passen en dat uw keuze aansluit bij uw watersport wensen. Door de snelle groei van de elektrische motoren handel ontstaan er soms onduidelijkheden. Wees zeker van een goed advies en neem contact met ons op of bezoek de Sloepenkoning.nl in Veendam voor een transparante expertise!

stormschade

27 juni 2020 - Een lokaal noodweer heeft het dak van het pand afgerukt en dus ook van onze showroom vanaf heden is de showroom gesloten.Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en bleef het bij materiële schade.Hoe we verdergaan is nog niet bekend maar dat we verdergaan is zeker,maria post wel het een en ander aan foto's op ons FB... lees verder »

Vaarbewijs

29 maart 2020 - wanneeer heb je een vaarbewijs nodig in Nederland heb je een klein vaarbewijs (vaarbewijs 1) nodig als je boot langer is dan 15 meter of een snelle motorboot is. Onder een snelle motorboot verstaan we een boot die sneller kan varen als 20 KM/H. Met klein vaarbewijs 1 mag je schepen tot 25 meter varen, jetski's, waterscooters en speedboten met onbeperkte PK's de enigste beperking betreft het vaargebied je mag alleen op rivieren, kanalen en meren. Met klein vaa... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.