Rigiflex

Rigiflex

In 1957 had Henry Jeanneau,al gepassioneerd door vliegtuigen en auto's zojuist een nieuwe passie voor powerboating ontdekt een passie die begon toen hij een boot langs zijn raam zag varen.
Kort daarna, in Les Herbiers ,Frankrijk begon hij met het bouwen van een boot waarmee hij deelnam aan de 6 uur durende Race van Parijs, de grootste nationale race van die tijd. Hij was de eerste die over de streep kwam.
Dat dit het begin zou zijn van een legendarische naam in de scheepsbouw kon niemand toen vermoeden. Na vele modellen motorboten en zeilboten werd het bedrijf verkocht aan Bangor Punta. In 1972 experimenteerde Jeanneau met een nieuw scheepsbouwmateriaal en nieuwe constructiemethode voor kleinere sloepjes en door dit zogeheten rotatiegieten is Rigiflex ontstaan, dit heeft geresulteerd in een unieke serie boten die door hun robuustheid voor vele doeleinden inzetbaar zijn, waaronder ook professionele, zoals de Brandweer, Reddingdiensten, zeilscholen, mensen(diensten)die sterke en weerbestendige, onderhoudsvrije boten nodig zijn.
De boten zijn gemaakt van onbreekbaar materiaal en anti-UV-behandeling en makkelijk te vervoeren. Doordat de boten heel vaak als bijboot door de binnenvaart werd gebruikt kwam er steeds meer vraag vanuit de recreatievaart naar deze polyethyleen boten.
Dit heeft er toe geleid dat er een breed assortiment is ontstaan met de Rigiflex fun/visboten en de Redding/bijboten.
De Reddingboten zijn goedgekeurd voor de binnenvaart dat is toch een prettige gedachte als u een Rigiflex boot aanschaft.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Dealerschap.

  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex
  • Rigiflex

aquapeche en aqua bass boot

25 december 2020 - Wist u dat Rigiflex een hele mooie kwalitatief, oerdegelijke, stabiele, onverwoestbare, onzinkbare, betaalbare lijn met visboten heeft. Dat begint al met de Aquapeche 3.oo de 3.50 en 3.70 en daar is nu de aqua bass 370 boot bijgekomen, betaalbare visboten voor zowel de pleziervisser als de meer fanatieke visser. De boten zijn ontworpen DOOR vissers VOOR vissers en zijn als standaard boten te leveren maar ook met alle denkbare accessoires voor de meest veel... lees verder »

Vaarbewijs

10 december 2020 - wanneer heb je een vaarbewijs nodig In Nederland heb je een klein vaarbewijs (vaarbewijs 1) nodig als je boot langer is dan 15 meter of een snelle motorboot is. Onder een snelle motorboot verstaan we een boot die sneller kan varen als 20 KM/H. Met klein vaarbewijs 1 mag je schepen tot 25 meter varen, jetski's, waterscooters en speedboten met onbeperkte PK's de enige beperking betreft het vaargebied en de ter plaatse geldende geboden en verboden, je mag alle... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.