Soorten sloepen

Soorten sloepen -

Sloep is stoer. Sloep is een pronkstuk. Sloep is klein en snel. Sloep is groot en een statussymbool. Sloep staat garant voor veel vaarplezier.

Sloepen zijn er in vele soorten en maten, met diverse motoruitvoeringen, sloepen voor elektrisch varen, nieuw en tweedehands, in verschillende prijsklassen.

Bekendste soorten sloepen zijn:

  • de vissloep
  • de roeisloep
  • de reddingssloep
  • de marinesloep of werksloep
  • de moderne sloep
  • de tendersloep


De laatste categorie is vooral bedoeld voor de pleziervaart. De moderne sloepen worden vaak gemaakt van polyester en van aluminium.

De laatste tijd is de tender sloep in opkomst onder de watersporters.

aquapeche en aqua bass boot

25 december 2020 - Wist u dat Rigiflex een hele mooie kwalitatief, oerdegelijke, stabiele, onverwoestbare, onzinkbare, betaalbare lijn met visboten heeft. Dat begint al met de Aquapeche 3.oo de 3.50 en 3.70 en daar is nu de aqua bass 370 boot bijgekomen, betaalbare visboten voor zowel de pleziervisser als de meer fanatieke visser. De boten zijn ontworpen DOOR vissers VOOR vissers en zijn als standaard boten te leveren maar ook met alle denkbare accessoires voor de meest veel... lees verder »

Vaarbewijs

10 december 2020 - wanneer heb je een vaarbewijs nodig In Nederland heb je een klein vaarbewijs (vaarbewijs 1) nodig als je boot langer is dan 15 meter of een snelle motorboot is. Onder een snelle motorboot verstaan we een boot die sneller kan varen als 20 KM/H. Met klein vaarbewijs 1 mag je schepen tot 25 meter varen, jetski's, waterscooters en speedboten met onbeperkte PK's de enige beperking betreft het vaargebied en de ter plaatse geldende geboden en verboden, je mag alle... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.